התבקשתי ע"י חברים, שדרכינו נפרדו לפני עשרות שנים – לספר מה עבר עלי מאז אותם ימים רחוקים. ובכן, זה מכבר חגגתי, תודה לאל – את יום הולדתי ה-70 וזה אומר, שעלי לזרוק מבט הרחק לאחור ובשביל סגי-נהור לזרוק מבט… טוב, לעניין:
אחרי שעזבתי את תיכון ליפשיץ באמצע כיתה י"ב ושכרתי חדר אצל משפחה (משפחת ליפשיץ) לחצי שנה ואחר-כך – חדר בדירת מי שהתפרסם בהמשך כמשורר, ארז ביטון, השלמתי בגרות אקסטרנית. באותם ימים הגעתי לשני קורסים כשומע חופשי באוניברסיטה-העברית, אחד של פרופסור ליבוביץ' והשני "פסיכולוגיה למשפטנים". התלבטתי אם להמשיך לימודיי לפסיכולוגיה או למשפטים. בחרתי פסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. על אותה תקופה סיפרתי מעט בחיבורי: "ההתמודדות עם הנכות".
בשנות ה-70, השתלמתי כפסיכולוג במכון רודי לפסיכותרפיה אנליטית וכשהתקבל חוק הפסיכולוגים, שדרש תואר שני כדי לעסוק במקצוע, בחרתי לעשות הסבה לעבודה-סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב וכעבור מספר שנים סיימתי שם גם תואר שני בעבודה-סוציאלית. על המהפך שחל בגישתי ללימודים וכנראה שגם בכלל – כתבתי בחיבורי שהזכרתי קודם.
בשנת 1973 נשאתי את אגי רעייתי אחרי שנתיים של חברות. כעבור שנתיים נולדה בתנו כלנית, שהיום היא נשואה לאייל ואם לשלוש נכדותינו. מתמחה כמאמנת אישית בשיטת סאטיה. במהלך לימודי ההסבה לעבודה סוציאלית נולד בננו עודד, המוכר היום כעודד פז, קומיקאי של ילדים, שיחק בסידרת הפיג'מות, בפסטיבלים ומנחה בערוץ הילדים. לפני שנתיים הוא נישא ואושר נכנסה למשפחתנו וזכינו מהם לנכד נוסף.
מיד עם סיום לימודיי העבודה-הסוציאלית התקבלתי לעבוד במחלקת הרווחה בעיר מגוריי הרצלייה, שם הגעתי בהמשך דרכי המקצועית לנהל את צוות מזרח העיר בהיותי מדריך ראש-צוות מוסמך. גם רעייתי עובדת-סוציאלית במקצועה.
כעת אני גמלאי וימיי מלאים עשייה מהנה וגם מועילה. במשך שנים אני מפרסם את חיבוריי באתר שבניתי בשם "הרהורי פז". יש לי תחביב הנוגע לאהבת הזמר העברי, שהביא להפקת עשרים וחמישה אלבומים של שירים מוכרים המבוצעים ע"י חברתי נחמה, ששרה במקהלה כבר שנים. בין האלבומים שניים של שירי ילדים ופעוטות ושלושה של שירי קודש.
אני מרבה להאזין לספרים מוקלטים, מעורב בעבודות הבית, גולש באינטרנט, מרצה לעתים ומתנדב כל השנים. עסקתי שנים בפעילות ציבורית בקרב חבריי העיוורים ועיסוק זה מאחוריי.
כך סקרתי בעמוד אחד 52 שנים מחיי.
07.10.17